Dr. Giuseppe Cucinotta

Nutritionist of Germani Basket Brescia

1

Reduction of cardiovascular risk factors

It has been proven that regular consumption of dried fruit helps reduce cholesterol and prevent cardiovascular diseases

2

Anti-inflammatory action

Essential fatty acids are precursors of molecules implicated in inflammatory regulation, now studied as possible anti-tumor agents.

3

Antioxidant action

To fight excess free radicals, enemies of our cells and the cause of their aging.

La frutta secca è ricca di vitamine (B1, B2, B6, E), minerali (potassio, magnesio, zinco) e antiossidanti, utili per combattere l'invecchiamento cellulare e rafforzare il sistema immunitario. Contiene anche fibra, proteine e arginina, importanti per la salute cardiovascolare. Inoltre, la frutta secca fornisce grassi "buoni" (omega 3 e omega 6).

È consigliato consumare frutta secca quotidianamente, può essere consumata come spuntino o dessert, magari abbinata a yogurt o insalate.

La frutta disidratata, come albicocche e datteri, è ricca di nutrienti e offre benefici simili, ma contiene più zuccheri. È utile per gli sportivi come fonte di energia.

Discover the recipe for the delicious Chocolate and Whole Hazelnut Cake!

Read the recipe  

Read the new recipe for Pistachio and Chocolate Donuts!

Read the recipe  

Here is the delicious recipe for homemade Pistachio Cream

Read the recipe  

Recipe for the "Autumn Magic" dish

Read the recipe  

Recipe for the delicious "Banana Bread 2.0"

Read the recipe  

Here is the recipe "Risotto Radicchio and Zola"

Read the recipe